top of page
  • Writer's pictureJoel Tiainen

Miksi tapahtumavideot ovat tehokas jälkimarkkinoinnin työkalu?


Tapahtumavideot - Tehokas jälkimarkkinoinnin työkalu

Mikä on tapahtumavideo tai aftermovie?

Tapahtumavideo tai aftermovie on videokooste, joka tallentaa ja esittelee tapahtuman kohokohdat ja tunnelmat. Tapahtumavideot ovat tehokkaimpia välineitä tapahtumien markkinointiin, etenkin toistuvissa tapahtumissa. Ne ovat erinomaisia työkaluja myös tapahtuman tunnelman välittämiseen niille, jotka eivät olleet paikan päällä.

 

Tällaiset videot ovat toimivat erittäin hyvin esimerkiksi yritystapahtumien, kulttuurifestivaalien tai urheilutapahtumien jälkimarkkinoinnissa ja ne sopivat niin yrityksille, järjestöille kuin muillekin taholle, jotka haluavat vahvistaa yhteisöllisyyttä ja jakaa elämyksiä laajemman yleisön kanssa.

 

Miksi tapahtumavideot ovat tehokas jälkimarkkinoinnin työkalu ja miksi niihin kannattaa panostaa?

 

1. Tapahtumavideo on muisto

Tapahtumavideo on kuin aikakapseli, joka tallentaa hetket, ihmiset ja ilmapiirin. Videon avulla voidaan tallentaa tunteita ja tunnelmaa. Katsojat voivat elää tapahtuman hetkiä uudelleen videon kautta. Lisäksi tapahtumavideo auttaa luomaan yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä katsojien keskuudessa.

 

2. Tehokas markkinointityökalu

Hyvin suunniteltu tapahtumavideo ei ainoastaan tallenna muistoja, vaan toimii myös tehokkaana markkinointivälineenä. Videon avulla voidaan tuoda esiin tapahtuman tai yrityksen arvoja ja muita viestejä. Tapahtumavideot voivat myös parantaa yrityksen brändikuvaa ja erottautumista kilpailijoista. Videot ovat helposti jaettavia sisältöjä some-kanavissa, mikä lisää näkyvyyttä ja tavoittavuutta.


3. SEO-hyödyt ja verkkonäkyvyys

Kun tapahtumavideo jaetaan verkossa, se edistää merkittävästi hakukoneoptimointia (SEO) ja digitaalista näkyvyyttä. Videon sisältämät avainsanat, kuten tapahtuman nimi, paikka ja esiintyjät, auttavat parantamaan sivustosi sijoitusta hakukonetuloksissa. Videon upottaminen yrityksen verkkosivuille voi myös pidentää kävijöiden viipyvyyttä sivustolla, mikä on yksi Google:n arvostamista mittareista sivuston laadun arvioinnissa. Lisäksi YouTube on yksi maailman suurimmista hakukoneista ja videoalustoista, joten tapahtumavideon julkaiseminen YouTubessa voi tarjota merkittävää näkyvyyttä laajalle yleisölle. Tämä auttaa tavoittamaan paitsi ne, jotka etsivät tiettyä tapahtumaa, myös ne, jotka saattavat kiinnostua vastaavanlaisista tapahtumista.


4. Monipuolinen sisältöformaatti

Tapahtumavideo on monipuolinen sisältöformaatti. Usein tapahtumavideot koostuvat monipuolisista videopätkistä, jotka tuovat esiin tapahtuman tunnelmaa ja kohokohtia sekä teemaan sopivasta musiikista. Tapahtumavideoita voidaan kuitenkin toteuttaa hyvin monella tavalla. Videoon voidaan sisällyttää haastatteluja, lyhyitä pätkiä esityksistä tai puheenvuoroista sekä erilaista grafiikkaa.

 

Olen toteuttanut hyvin erilaisia tapahtumavideoita. Yritystapahtuman video voi olla tiivis kooste päivästä, jossa on tuotu tapahtuman tunnelmaa ja kohokohtia esille. Musiikkifestivaalin tapahtumavideo voi olla taas esimerkiksi musiikkivideon ja tapahtumakoosteen yhdistelmä. Tapahtumavideon tyylillä ja sisällöllä ei ole oikeastaan mitään rajoja. Suunnittelen koko videotuotannon aina asiakkaan kanssa heidän toiveiden mukaiseksi. Sinulla voi olla valmis idea, jonka hiomme loppuun ja toteutamme. Voimme myös suunnitella videon alusta asti yhdessä.

 

 

Tässä kaksi keskenään hyvin erityylistä toteuttamaani tapahtumavideota kahdesta erilaisesta tapahtumasta:Maata Näkyvissä -festivaalien aftermoviessa yhdisteltiin musiikkivideota ja tapahtumakoostetta. Aftermovieta varten valittiin neljä eri festareilla esiintyvää artistia, joiden kappaleista koostettiin videon taustaraita. Videoon leikattiin festareilla kuvattua musiikkivideotyylistä materiaalia sekä muuta materiaalia esiintyjistä, yleistöstä ja yleistä fiilistelymateriaalia. Tuotannosta hieman poikkeuksellisen teki se, että aftermovie esitettiin jo festareiden viimeisessä ohjelmaosiossa, joten videota editointiin samalla kun materiaalia kuvattiin. Tähän vaadittiin toki useamman ammattilaisen työryhmä.Coachingin aallonharjalla -seminaarin tapahtumavideo oli puolestaan perinteisempi tiivis ja kevyt tapahtumakooste. Tiiviiseen videoon saatiin sisällytettyä hyvin seminaarin eri tapahtumat sekä yleinen tunnelma. Lue lisää, mitä kaikkea tuotin CAH2024 -tapahtumaan.

 

5. Useita versioita eri kanaviin

Materiaaleista voidaan tehdä useita eri kanaviin räätälöityjä versioita. Esimerkiksi pidemmän vaakaversion lisäksi samasta videosta voidaan tehdä someen sopiva versio pystykuvasuhteella ja lyhyempiä teasereita. Videomateriaaleista voidaan tehdä myös seuraavaan tapahtumaan erilaisia mainosvideoita.

 

Usein perus tapahtumavideotuotantooni kuuluu pidempi 1–2 minuutin mittainen vaakaversio, joka sopii hyvin verkkosivuille ja YouTubeen. Sen lisäksi samasta videosta toimitan pystyversion 4:5 tai 9:16 kuvasuhteella, jota voidaan helposti jakaa sosiaalisen median kanavissa. Näiden lisäksi räätälöin erilaisia versioita videoista asiakkaan toiveiden mukaan.

 

Yhteenveto

Tapahtumavideot eivät ole vain muistoja varten; ne ovat keskeinen osa modernia tapahtumamarkkinointia, joka voi merkittävästi lisätä näkyvyyttäsi ja vaikuttavuuttasi. Laadukas tapahtumavideo viestii tapahtuman arvosta ja ammattitaidosta sekä toimii referenssinä onnistuneesta tapahtumasta. Panosta siis ammattitaitoiseen tuotantoon, joka kuvastaa tapahtumasi parhaita puolia ja varmistaa, että jokainen hetki taltioidaan taidokkaasti.

 

Tapahtuman jälkeen on tärkeää ottaa kaikki hyöty irti kuvatuista ja tuotetuista materiaaleista. Tämä tarkoittaa tapahtumavideon eri versioiden jakamista optimaalisissa kanavissa ja sisällön optimointia hakukoneille. Oikeilla toimenpiteillä tapahtumavideot keräävät hyvin näyttökertoja ja lisäävät tapahtuman näkyvyyttä kaikilla alustoilla.

 

Minä autan!


Oletko järjestämässä tapahtumaa, josta haluaisit laadukkaan ja ammattimaisen tapahtumavideon? Tarvitsetko mahdollisesti apua myös tapahtuman markkinoinnissa?

 

Olen media-alan moniosaaja ja yrittäjä Jyväskylästä. Autan yrityksiä ja organisaatioita hyödyntämään visuaalisia sisältöjä kuten videoita ja valokuvia mm. myynnissä ja markkinoinnissa.


Jätä yhteydenottopyyntö alla olevasta lomakkeesta niin olen sinuun yhteydessä. Suunnitellaan ja toteutetaan teidän tapahtumastanne mieleenjäävä tapahtumavideo.


Joel Tiainen

0451365716 

Comments


TARJOUSPYYNTÖ | YHTEYDENOTTO

Pistä mulle tarjouspyyntö niin palaan asiaan!

Kiitos viestistäsi! Olen sinuun pian yhteydessä! -Joel
bottom of page